Polityka prywatności – strony internetowe Łódź

Szanowna Użytkowniczko, Szanowny Użytkowniku,

Na naszych stronach używamy technologii (pliki cookies) do zbierania oraz przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści, reklam, a także analizowania ruchu na stronach w Internecie.

W ten sposób technologię tę wykorzystują wszystkie Nasze strony internetowe:
http://www.blackcatstudio-lodz.pl
www.stronyinternetowe-lodz.pl
www.blackcatstudio.eu
www.opiekanadosobastarsza.pl (strona poświęcona opiece nad seniorami)

Działania te mają na celu dopasowane do Twoich preferencji reklam, grafik oraz treści. Pragniemy zapoznać Cię w trosce o Twoje dobro ze szczegółami stosowanych przez nas technologii, a także z przepisami RODO, które weszły w życie. Dzięki temu będziesz mieć pełną wiedzę na temat korzystania z naszych stron internetowych. Proszę, zapoznaj się z przekazanymi informacjami przed przejściem na którąś, z wyżej wymienionych stron. Klikając przycisk „OK, rozumiem” lub zamykając to okno wyrażasz zgodę na postanowienia zawarte poniżej.

RODO

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczęło obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako „RODO”). RODO obowiązuje w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce i wprowadza szereg zmian w zasadach regulujących przetwarzanie danych osobowych, które będą miały wpływ na wiele dziedzin życia, w tym na korzystanie z usług internetowych, takich jak między innymi usługi oferowane przez strony należące do Black Cat. Poniżej prezentujemy zbiór najważniejszych zagadnień dotyczących przetwarzania Twoich danych osobowych, jakie mogą mieć miejsce po 25 maja 2018 r. w związku z korzystaniem z naszych usług. Proszę Cię o jej przeczytanie, zajmie Ci to tylko kilka minut.

Czym są dane osobowe?

Dane osobowe to, zgodnie z RODO, informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej. W przypadku korzystania z naszych serwisów takimi danymi są np. adres e-mail, numer telefonu, adres IP lub inne Twoje dane wpisywane w formularz kontaktowy. Dane osobowe mogą być zapisywane w plikach cookies lub zbierane przez Google Analytics w celu prowadzenia statystyk stron internetowych. Statystyki ulepszają oferowane przez Nas usługi.

Podstawa i cel przetwarzania

Przetwarzanie danych osobowych wymaga podstawy prawnej. RODO przewiduje kilka rodzajów takich podstaw prawnych dla przetwarzania danych. W przypadkach korzystania z naszych usług (stron internetowych) wystąpią, co do zasady trzy z nich:

1. Niezbędność przetwarzania do zawarcia lub wykonania umowy, której jesteś stroną. Umowa to, w naszym przypadku, regulamin określający dana usługę. Jeśli zatem zawieramy z Tobą umowę o realizację danej usługi (np. usługi zapewniającej Ci możliwość zapoznania się z jednym z naszych stron w oparciu o treść regulaminu tej strony), to możemy przetwarzać Twoje dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy. W przypadku, gdy wysyłasz do nas wiadomość poprzez formularz kontaktowy, to umowa o udostępnienie Tobie takiego formularza upoważnia nas do przetwarzania danych niezbędnych do kontaktu zwrotnego z Tobą (np. danych podanych przez Ciebie w formularzu kontaktowym). Bez uregulowania tej możliwości nie bylibyśmy w stanie zapewnić Ci wysokiej jakości usługi, a Ty nie mógłbyś z niej korzystać.

2. Niezbędność przetwarzania do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora. Ta podstawa przetwarzania danych dotyczy przypadków, gdy ich przetwarzanie jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. tworzenie haseł zabezpieczających tworzoną dla Ciebie stronę czy sklep), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak również prowadzenie marketingu oraz promocji własnych usług (np. prowadzenie portfolio ze zrealizowanymi usługami na stronach i w social media.)

3. Twoja dobrowolna zgoda jest potrzebna głównie w sytuacji, w której usługi marketingowe dostarczałyby Ci podmioty trzecie oraz gdybyśmy świadczylibyśmy takie usługi dla podmiotów trzecich. Np. aby móc pokazać interesujące Cię reklamy reklamodawcy i ich przedstawiciele muszą mieć możliwość przetwarzania Twoich danych.

Musisz pamiętać, że udzielenie takiej zgody jest całkowicie dobrowolne. Jeśli nie chcesz, nie musiałbyś jej udzielać.
Masz zawsze możliwość ograniczenia zakresu lub zmiany zgody w dowolnym momencie. Twoje pozostałe uprawnienia wynikające z udzielenia zgody są opisane poniżej.

Twoje dane, w ramach naszych usług, przetwarzane będą wyłącznie w przypadku posiadania przez nas lub inny podmiot przetwarzający dane jednej z dopuszczonych przez RODO podstaw prawnych i wyłącznie w celu dostosowanym do danej podstawy, zgodnie z opisem powyżej. Twoje dane przetwarzane będą do czasu istnienia podstawy do ich przetwarzania – czyli w przypadku udzielenia zgody do momentu jej cofnięcia, ograniczenia lub innych działań dokonanych z Twojej strony ograniczających tę zgodę, w przypadku niezbędności danych do wykonania umowy – przez czas jej wykonywania, a w przypadku, gdy podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora – do czasu istnienia tego uzasadnionego interesu.

Administratorzy
Administratorem danych osobowych jest firma Black Cat Studio Agnieszka Topolska, adres siedziby: Wólczańska 125, 90-050 Łódź, adres e-mail: admin@blackcatstudio-lodz.pl
Inspektor Ochrony Danych, adres e-mail: admin@blackcatstudio-lodz.pl

Przekazywanie danych

Twoje dane będą przetwarzane przez firmę Black Cat Studio, a także przez partnerów firmy (np. drukarnia, w której zostanie wydrukowany dla Ciebie projekt lub biuro rachunkowe, z którym firma Black Cat Studio współpracuje). W każdym takim przypadku przekazanie danych nie uprawnia ich odbiorcy do dowolnego korzystania z nich, a jedynie do korzystania w celach wyraźnie wskazanych przez przez firmę Black Cat Studio. Przekazywanie danych ma miejsce na ogół w przypadku współpracy z podwykonawcą (np. drukarnia) lub usługodawcą (np. biuro rachunkowe). Dzięki temu możemy np. lepiej dobrać najtańsze lub korzystniejsze oferty dopasowane do Twoich wymagań. W każdym przypadku przekazanie danych nie zwalnia przekazującego z odpowiedzialności za ich przetwarzanie. Dane mogą być też przekazywane organom publicznym, o ile upoważniają ich do tego obowiązujące przepisy i przedstawią odpowiednie żądanie, jednak nigdy w innym przypadku.

Cookies

Na naszych stronach internetowych i w aplikacjach używamy technologii, takich jak pliki cookie.
Zapoznaj się z informacjami o cookies https://stronyinternetowe-lodz.pl/cookie-law-ciasteczka/

Twoje uprawnienia

Zgodnie z RODO przysługują Ci następujące uprawnienia wobec Twoich danych i ich przetwarzania przez Naszą firmę i jej zaufanych partnerów.

Pamiętaj, jeśli udzieliłeś zgody na przetwarzanie danych możesz ją w każdej chwili wycofać.

Masz również prawo żądania dostępu do Twoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przeniesienia danych, wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzani danych oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – GIODO. Uprawnienia powyższe przysługują także w przypadku prawidłowego przetwarzania danych przez administratora. Pod tym adresem http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20180001000/T/D20181000L.pdf
znajdziesz dodatkowe informacje dotyczące przetwarzania danych i Twoich uprawnień.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zebranych w związku z korzystaniem przez Ciebie ze stron internetowych dostarczanych przez firmę Black Cat Studio w celach promocyjno – marketingowych (obejmujących niezbędne działania analityczne na podstawie Twojej aktywności na stronach internetowych) w tym ich przetwarzanie w plikach cookies itp. instalowanych na Twoich urządzeniach i odczytywanych z tych plików przez firmę Black Cat Studio możesz w łatwy sposób wyrazić tę zgodę, klikając w przycisk „Ok, rozumiem” lub zamykając to okno. Jeśli nie chcesz wyrazić opisanej wyżej zgody to prosimy opuścić niezwłocznie stronę. Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz ją całkowicie cofnąć, przechodząc na naszą stronę, na której znajduje się formularz kontaktowy i za jego pomocą poinformować Nas o swojej decyzji. Informujemy jednocześnie, iż Nasza firma w ramach udostępnianych przez siebie usług internetowych będzie przetwarzać Twoje dane we własnych celach marketingowych opisanych szczegółowo powyżej w oparciu o ich prawnie uzasadniony interes, jako administratora.

Ochrona danych osobowych przesyłanych przez formularz kontaktowy:

Dane osobowe podane w formularzu będą przetwarzane w celu realizacji komunikacji pomiędzy studiem a potencjalnym klientem (osobą, która wysłała zapytanie przez formularz). W szczególności: wysyłania informacji i materiałów reklamowych oraz kontakt telefoniczny dotyczący współpracy. Podanie danych kontaktowych jest dobrowolne, ale niezbędne w celu otrzymywania informacji objętych zgodą lub udzielenia odpowiedzi na zadane zapytania.

Dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 pkt. 1 lit. a RODO do czasu cofnięcia wyrażonej zgody lub wyrażenia sprzeciwu. Przy czym osobie, której dane są przetwarzane, przysługuje prawo do cofnięcia wyrażonej zgody w dowolnym momencie. Nie wpływa ono na zgodność przetwarzania z prawem dokonanego przed wycofaniem zgody.

Osobom, których dane dotyczą, przysługuje prawo dostępu do tych danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania oraz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Administratorem danych osobowych jest firma Black Cat Studio Agnieszka Topolska, adres siedziby: Wólczańska 125, 90-050 Łódź, adres e-mail: admin@blackcatstudio-lodz.pl

Inspektor Ochrony Danych, adres e-mail: admin@blackcatstudio-lodz.pl

Podstawa prawna:

RODO – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

UŚUDE – Ustawa z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, art. 10.

UPT – Prawo Telekomunikacyjne Ustawa z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne, art. 172.


Tagi: strony internetowe Łódź, sklepy internetowe Łódź, strony www Łódź, strony internetowe. Cms, wordpress, system zarządzania treścią, sklepy internetowe, strony www, firmowe strony internetowe, profesjonalne strony internetowe. Strony Zgierz